Štev.: 13- 20/2014
Datum: 19. 3. 2014
sporočilo za medije

Ljudska univerza Slovenska Bistrica odpira  svoja vrata.

V obdobju, ko so skoraj presahnili  viri financiranja-evropski strukturni skladi in kar ne moremo dočakati novih razpisov, smo si pri Ljudski univerzi Slovenska Bistrica zastavili vprašanji: » Kako lahko prispevamo k dostopnosti vseživljenjskega učenja?« in »Kako spodbuditi neformalno učenje, ki dokazano  najbolj pozitivno vpliva na življenje, zdravje in zadovoljstvo ljudi?«.
Ugotovili smo, da lahko prispevamo prostor, ideje, infrastrukturo  in znanje, ter  k sodelovanju pa povabimo vse, ki tako kot mi,  menijo, da lahko prispevajo. Vabimo vse, ki  lahko prispevajo svoj prosti čas, znanje, ideje in se tako povežejo v mrežo prostovoljskega centra. Še posebej želimo spodbuditi sodelovanje med  šolajočo mladino in starejšimi  v oblikah medgeneracijskega učenja. Pomembno je, da je prostor, kakor tudi dogajanje v njem dostopno vsem, zato bo na razpolago popolnoma brezplačno.

Prvi preizkus   bo že ureditev  prostora v pritličju stavbe na Partizanski ulici 22, v Slovenski Bistrici.  Pleskarski mojster Franc Kostanjšek je pripravljen deliti svoje znanje in čas s prostovoljci, učenci bistriških osnovnih šol, ter udeleženci izobraževanja odraslih pri LU.

Prijazno okolje centra, v katerem bo  moč poklepetati, uporabljati  internet, ustvarjati, se učiti; bomo pričeli urejati 19. marca, 2014.

Brigita Kruder
direktorica LU